Tiedote

Digitaaliarkistoon on kesän aikana tallennettu paljon uutta materiaalia. Työn alla ovat muun muassa olleet Maanmittaushallituksen uudistusarkiston karttakokoelmat, luotsi ja majakka-asemien piirustukset sekä lentokonerekisterit.

Uudiskarttojen kokoelmat ovat käsin valmistettuja jäljennöksiä maanmittausasiakirjoista ja ne sisältävät isojako-, kylä- ja tiluskarttoja 1700-luvulta 1900-luvun puoleen väliin. Uudistuskarttojen ja -asiakirjojen systemaattinen digitointi käynnistyi Turun ja Porin läänin alueelta kunnittain aakkosjärjestyksessä ja nyt esimerkiksi sekä Turun ja Porin että Uudenmaan läänin alueen uudistuskartasto on melkeinpä kokonaan digitoituna. Myös muiden läänien osalta joitain uudistuskarttadigitointeja on jo tehty ja lisää digitoidaan jatkuvasti.

Luotsiasemien piirustukset ovat osa rakennushallituksen piirustuskokoelmaa, joka sisältää luotsiasemien, majakoiden, radiosondien, merimerkkien, siltojen, laiturien ja satamalaitosten rakennuspiirustuksia.

Uusimmat digitoidut kuvat on nähtävissä Digitaaliarkiston sivuilta:
digi.narc.fi/digi/uudetkuvat

Digitoinnin yleisestä etenemisestä voi lukea arkistolaitoksen nettisivuilta:
www.arkisto.fi/fi/palvelut/saeilyttaeminen/digitoinnin-edistyminen

Arkistolaitoksen postituslistan ohjeet ja säännöt:
www.arkisto.fi/fi/palvelut/viestinta/arkistolaitoksen-postituslista

2015

29.3.2015 Kirkkonummen seudun sukututkijat ry:n vuosikokous pidetään ARKIVALIA–Kirkkonummen paikallisarkistossa Vanha Heikkiläntie 19 A sunnuntaina 29.3.2015 klo 14.00.
Käsitellään sääntömääräiset vuosikokousasiat.
Kokouksen jälkeen katsaus Kirkkonummen kirkonkirjojen digikuvauksen tämänhetkisestä tilanteesta ja halukkaille sukututkimusneuvontaa.
Tervetuloa myös uudet jäsenet!
Kahvitarjoilu. Hallitus.